Avvaktande handel på Asienbörserna

De kinesiska börserna var upp på skärtorsdagen medan Tokyobörsen gick i motsatt riktning.
Avvaktande handel på Asienbörserna - asien-japan-bors-marknad-700_binary_6969493.jpg

Handeln var överlag något avvaktande inför den amerikanska rapport över nyanmälda arbetslösa som väntas på torsdagseftermiddagen svensk tid.

Vid klockan 07.45 var de kinesiska börserna upp omkring en halv procent. I Hongkong meddelade landets styre på torsdagen att det godkänt ett stimulanspaket riktat till företag och anställda.

Nikkei 225 var vid samma tid ner 0,5 procent i Tokyo, där ett uttalande från landets centralbanksguvernör om att ekonomin står inför extremt hög osäkerhet gällande effekterna av pandemin bidrog till att sänka investerarnas humör.

I Sydkorea valde centralbanken att behålla räntan oförändrad, vilket var i linje med analytikernas förväntningar. Kospi-index var upp över 1 procent.

Klockan 14.30 svensk tid väntas amerikanska veckodata över antalet nyanmälda arbetslösa. Fler än 5 miljoner nya ansökningar om arbetslöshetsunderstöd väntas ha inkommit under den förra veckan, enligt Trading Economics konsensusprognos bland analytiker.

Oljepriserna föll tillbaka något under torsdagsmorgonens asienhandel, men stod trots det högre jämfört med vid samma tidpunkt på onsdagen. Länderna inom Opec+ håller på torsdagen det virtuella möte om produktionsnivåer som från början skulle ha gått av stapeln i måndags.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco