Avvaktande på Asienbörserna

Asienbörserna var överlag upp på torsdagen efter att Federal Reserve lämnat den amerikanska styrränta orörd på onsdagskvällen.

Torsdagens brittiska parlamentsval och söndagens tulldeadline i handelskonflikten bidrog dock till fortsatt försiktighet hos investerarna.

“Vi kommer sannolikt att se en dämpad handel där vissa investerare kan komma att säkra vinster under dagen”, sade en analytiker enligt Reuters.

Uppgifter om den planerade höjningen av tullar på konsumentvaror som träder i kraft på söndag den 15 december har den senaste tiden spretat i olika riktning. På torsdagen väntas President Donald Trump träffa sina handelsrådgivare på torsdagen för att diskutera de planerade nya tullarna, rapporterar Reuters.

Störst uppgångar syntes på den tekniktunga Hongkong-börsen som steg 1,4 procent. Tencent tillhörde topaktierna när teknikjätten steg över 3 procent. Petroleumbolaget Petrochina, som är en del av Kinas största oljeproducent China National Petroleum Corporation, var upp omkring 2,5 procent.

På börserna på det kinesiska fastlandet var stämningen mer dämpad i väntan på utvecklingen i handelskonflikten med indexrörelser omkring nollstrecket. I Tokyo var utvecklingen likartad på Nikkei225.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här