Batljans SBB på väg att sälja allt i Amasten

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) är på väg att sälja samtliga aktier i Amasten. SBB äger i dag cirka 20 procent av aktierna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En försäljning av närmare 90 miljoner aktier är säkrad genom åtaganden att förvärva aktier från ett antal fastighetsinvesterare. Försäljningen kommer att ske till ett pris om 8:35 kronor per aktie.

Bland de investerare som åtagit sig att köpa aktier finns bland annat norska Eiendomsspar och Helene Sundt, samt Länsförsäkringar Fastighetsfond, M2 Asset Management och Bengt Kjell genom bolag.

ABG Sundal Collier kommer att handha försäljningen genom ett så kallat ”accelerated book building”-förfarande. Ett sådant förfarande förväntas inledas klockan 17.31 onsdagen den 18 december 2019.

Amasten-aktien stämngde på 8:46 kronor på måndagen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.