Bernard Arnault gick om Jeff Bezos som världens rikaste man

LVMH:s Bernard Arnault tog tillfälligt över tronen som världens rikaste person.
LVMH:s Bernard Arnault.
LVMH:s Bernard Arnault. Foto: AP Photo/Thibault Camus/TT

Bernard Arnault, VD och storägare i modekoncernen LVMH, såg sig tillfälligt gå om Jeff Bezos som världens rikaste person under måndagen. Det skriver Forbes.

Den starka utvecklingen för LVMH-aktien ledde till att Arnaults förmögenhet under måndagen steg till 186,3 miljarder dollar, 300 dollar över Amazon-grundaren Jeff Bezos. I mars låg Arnaults förmögenhet på 76 miljarder dollar.

Forbes noterar också att lyxvarumärken just nu går starkt, med kinesiska konsumenter som drivkraft. LVHM:s omsättning för första kvartalet steg med 32% och de personliga förmögenheterna hos ägarna för Kering Group, Chanel och L’Oreal har också stigit det senaste året.

Det är tämligen ovanligt med européer på förstaplatsen över världens rikaste personer. De senaste åren har amerikaner dominerat på förstaplatsen, med namn som Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos och Elon Musk.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets