Blackrocks VD varnar för växande global pensionskris

Fondjätten Blackrocks 71-årige vd Larry Fink varnar för en växande global pensionskris.
BlackRocks VD Larry Fink.
BlackRocks VD Larry Fink. (AP Photo/Julia Nikhinson)

Fink menar att den åldrande befolkningen stressar pensionssystemen, något som väntas förvärras i takt med att medicinska genombrott som viktnedgångsmediciner förlänger människors liv.

”Som samhälle fokuserar vi en enorm mängd energi på att hjälpa människor att leva längre liv. Men inte ens en bråkdel av denna ansträngning läggs på att hjälpa människor att ha råd med dessa extra år”, skriver Fink i sitt årliga brev till aktieägarna, enligt Wall Street Journal.

Blackrocks förvaltade kapital består till mer än hälften av pensionssparande, och Fink menar att det är avgörande att fler människor investerar mer av sina tillgångar i kapitalmarknaden för att säkra bekväma pensioner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets