Bleka tillväxtutsikter angav tonen på Asienbörserna

Asienbörserna tappade mark på torsdagen pressade av svag ekonomisk statistik samt dystra utsikter för Asien som en följd av de stora skador som regionen har drabbats av till följd av utbrottet av covid-19.
Bleka tillväxtutsikter angav tonen på Asienbörserna - asien-pil-tokyo-ned-700_binary_6969129.jpg

Tillväxten i Asien väntas under 2020 ta en paus enligt IMF, vilket i så fall skulle vara den första gången på 60 år. Exportörerna pressas tillbaka av vikande efterfrågan med nedstängningar i regionen.

I USA visade detaljhandelssiffror över mars på en nedgång på 8,7 procent jämfört med föregående månad. Det är det största fallet som uppmätts i den här statistiken.

Tokyobörsen backade då både biltillverkare och banker kom under press. Besvikelser över USA-rapporter från Bank of America och Citigroup fick investerarna att fatta oro för hur landets finanssektor har utvecklats. Mitsubishi UFJ Financial Group, Sumitomo Mitsui Financial Group och Mizuho Group tillhörde förlorarna och var ned från drygt 2 procent till drygt 3 procent.

Toyota Motor sjönk över 2 procent efter besked om att biltillverkaren kommer att dra ned produktionen av färdiga bilar vid 18 anläggningar i Japan på grund av utbrottet av covid-19.

Filippinerna gick i täten för nedgången och föll med upp till 4,3 procent under den tidiga handeln. I Indonesien tyngdes index av finansbolagen medan ett fallande oljepris satte press på oljebolagen i Thailand.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco