Bolaget som ska bebygga flygplatsen

Statliga flygplatsoperatören Swedavia har tecknat ett intentionsavtal avseende Säve flygplats med byggbolaget Serneke Group.

Avtalet innebär att parterna engageras i en gemensam process med syfte att nå fram till ett överlåtelseavtal. Tidigare besked om att helikopterverksamhet och privatflyg fortsätter tills vidare samt att affärsflyg finns kvar till åtminstone halvårsskiftet 2016 påverkas ej. Det framgår av ett pressmeddelande.

Säve flygplats, även kallad Göteborg City Airport, ligger på Hisingen i Göteborg. Swedavia beslutade i januari 2015 att lägga ned den kommersiella trafiken och flytta den till Landvetter flygplats.

Säve var främst trafikerad av lågprisflygbolag som Ryanair och Wizz Air. Säve flygplats var ursprungligen flygflottiljen F9, vilken lades ned 1969.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.