Serneke och Balder: Insideråtalet har inga kopplingar till oss

Det finns inga kopplingar mellan de åtalade och Serneke, kommenterar Serneke gällande insideråtalet i samband med Karlatornet-projektet. Balder menar att de åtalade inte heller har kopplingar till dem.
Michael Berglin, Serneke
Michael Berglin. Foto: Serneke

Två personer har åtalats av Ekobrottsmyndigheten misstänkta för insiderbrott i samband med affären mellan Serneke och Balder gällande Karlatornet-projektet i Göteborg. Det var i december 2020 som Balder köpte halva Karlatornet och blev delägare i Serneke i en riktad nyemission som skedde till en kraftigt rabatterad kurs.

Enligt åtalet ska de misstänkta, dagen innan Balder köpte in sig i projekt, ha handlat aktier för cirka 400 000 kronor vardera. Det rapporterar Dagens Industri.

Nu skriver Serneke att det enligt stämningsansökan inte finns några kopplingar mellan de åtalade och Serneke och inget som tyder på att insiderinformationen härrör från Serneke.

Två personer åtalas för insiderbrott i samband med Karlatornet-affären

”Efter att vi fick kännedom om åtalet via uppgifter i medierna har vi under dagen tagit del av både stämningsansökan och förundersökningsprotokoll. Vi har också varit i direktkontakt med Ekobrottsmyndigheten. Den samstämmiga informationen är att myndigheten inte kunnat hitta några kopplingar mellan de åtalade och vårt bolag”, kommenterar Michael Berglin, VD Serneke Group.

Även Balder menar att åtalet inte har några kopplingar till dem.

”Publiceringarna i media var det första Balder hörde om ärendet. Därefter har vi varit i kontakt med kammaråklagare Pontus Hamilton vid Ekobrottsmyndigheten som bekräftar att det heller inte finns några kopplingar mellan de åtalade och Balder”, skriver de till Affärsvärlden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.