Börsplus slopar säljrådet för Probi

Börsplus byter fot om Probi och höjer aktierådet från sälj till neutral.

Det framgår av en analys.

Bakgrund är att Börsplus sänkte Probi till sälj efter bolagets vinstvarning i mitten av oktober. Sedan dess är aktien ned ungefär 25 procent.

Ledningen har förhoppningar på att kunna vända den negativa tillväxttrenden under 2020. Börsplus ser fortsatt en stor risk att såväl försäljning som resultat kommer minska i fjärde kvartalet jämfört med föregående år. Från och med första kvartalet 2020 är jämförelsetalen något enklare.

“Aktien kan möjligen vara intressant att plocka upp om det visar sig att ledningen får ordning på tillväxten igen. Vi slopar säljrådet och höjer rekommendationen till neutral. Om aktien går ned ytterligare kanske tyska storägarna Symrise (äger drygt 56 procent av aktierna) återigen lägger ett bud på Probi? Symrise la nämligen ett budpliktsbud på Probi våren 2014”, skriver Börsplus.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här