Börsveckan: En köpvärd kvintett i konsultsektorn

Börsveckan gör djupdykning i IT-konsultsektorn i det senaste numret och har hittat ett gäng köpvärda aktier.
Börsveckan: En köpvärd kvintett i konsultsektorn - penna-papper-aktier-700_binary_6976066.jpg

Konsultmäklaren Ework gynnas av strukturella trender inom IT-branschen men tillväxten har bromsat in den senaste tiden kombinerat med en svagare lönsamhetstrend.

”Vi tvekar lite grann men väljer ändå att upprepa köp här och nu”, skriver Börsveckan.

Prevas har efter sju svåra år nu fått ordning på skutan med ny vd och ny organisation. Börsveckan anser att aktien är billig trots kursdubbling.

”Skulle bolaget närma sig lönsamhetsmålen så är Prevas ett riktigt fynd”, skriver Börsveckan och sätter köp.

Addnode har slagit index med hästlängder de senaste åren, på goda grunder.

”Vi tror dock på en lugnare resa framöver och med en redan hög värdering betyder det begränsad kurspotential”, skriver Börsveckan och väljer att avvakta.

Softronic ger fortsatt god uppsida, med en ökande andel avtalsintäkter och tillväxtmöjligheter via förvärv.

”Sammantaget så anser vi att caset är intakt och väljer att återupprepa vårt köpråd från ifjol”, skriver Börsveckan.

Tieto går samman med norska Evry och genom att ta fram kostnadssynergier finns en betydande uppsida i aktien. Vd Kimmo Alko har ökat sitt ägande och Cevian kvarstår som huvudägare med nära 15 procent.

”Vi tror att det är bra läge att kliva på Tieto just nu och byter därför fot från avvakta till köp”, skriver Börsveckan.

Knowits senaste rapport visade på affärsområden som spretar rejält och vinsten stod totalt sett still. Med något sämre utsikter framgent så lockar inte värderingen på 12 gånger vinsten, skriver Börsveckan.

Datalagringsbolaget Proact har några svaga kvartal bakom sig där framför allt Tyskland stack ut extremt negativt i den senaste rapporten.

”Men problemen tror vi är övergående och värderingen tar bra höjd för eventuella fortsatt problem”, skriver Börsveckan och upprepar köprådet.

HIQ:s marginaler stiger men det är dålig fart på omsättningen. Med en väldiversifierad och stark marknadsposition är risken låg, men även potentialen.

”Visst förtjänar HIQ en viss premie men utan tillväxt så är värderingen inte särskilt kittlande”, skriver Börsveckan och väljer att fortsätta avvakta.

Precio Fishbone har haft en fin aktiekursutveckling i år, driven av förvärvsspekulation, bra rapporter och nya kundavtal.

”Tyvärr lämnar det ingen stor uppsida för den som vill kliva på nu”, skriver Börsveckan och avvaktar.

B3:s omsättning ökar stadigt men lönsamheten har gått ner. Tredje kvartalet visar på bottenkänning och kanske ett trendbrott men givet den svaga trenden vågar Börsveckan inte chansa och rådet blir avvakta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets