Breda uppgångar på Asienbörserna

De asiatiska börserna steg överlag på tisdagen, där Tokyo tog ett rejält kliv upp med storbanken Sofbank i främsta ledet.
Breda uppgångar på Asienbörserna - pil-asien-upp-affarsvarlden-700_binary_6853001.png

Vid omkring 7.40 var Nikkei 225 upp 7 procent i Tokyo, medan Hongkongbörsens motsvarande index var upp 4,7 procent. På det kinesiska fastlandet var Shanghai upp med mer försiktiga 1,9 procent. I USA pekar de amerikanska terminerna på en rekyl uppåt efter gårdagens breda nedgångar.

De asiatiska investerarna ställde sig mer positiva än sina amerikanska kollegor, som handlade ner index i måndagens handelssessison, till beskedet att Fed kommer att göra så stora obligationsköp som behövs för att stötta ekonomin genom krisen.

Blickarna är nu vända mot den amerikanska kongressen och överenskommelsen om det föreslagna stödpaketet som på måndagen röstades ned för andra gången.

Bland individuella aktier var Softbank upp närmare 19 procent i Tokyo. Bolagets överraskande besked på måndagen att det kommer att sälja tillgångar till ett värde av 41 miljarder dollar för att finansiera aktieåterköp samt minska på skuldbördan fick tummen upp av marknaden.

I Hongkong var WH Group, som investerar i förpackade köttprodukter, upp 11 procent. Volvos Cars systerbolag Geely Automobile steg i häradet av 10 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.