Christian Luiga lämnar Telia

Teleoperatören Telia meddelar att Christian Luiga, finansdirektör och tidigare tillförordnad vd, sagt upp sig och kommer att lämna bolaget.
Christian Luiga lämnar Telia - christian-luiga-telia-700_binary_6975323.jpg
Christian Luiga.
Christian Luiga har varit anställd inom Telia sedan 2009 och tillträdde som finansdirektör i april 2014. Sedan september 2019 har han varit tillförordnad vd och koncernchef fram till att Allison Kirkby tog över.

– Christian har varit en mycket viktig del av Telia Companys ledning i många år och har med sitt starka ledarskap och affärsmannaskap varit drivande för många av de stora och viktiga förändringar som bolaget genomfört under denna tid. Jag vill rikta ett särskilt tack till Christian för insatsen som tillförordnad vd, som han genomfört med stort kommersiellt fokus och engagemang, säger ordförande Lars-Johan Jarnheimer.

Telia inleder omgående en rekryteringsprocess för att hitta en permanent finansdirektör. Tills vidare fortsätter Douglas Labbe i rollen som tillförordnad finansdirektör.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.