Danske Bank: Inga skäl att sälja efter sur börsvecka

Danske Bank ser inga skäl att sälja aktier efter förra veckans börsnedgångar, enligt senaste veckobrevet.
Danske Bank: Inga skäl att sälja efter sur börsvecka - trader börsen ras aktier

En viktig faktor till nedgången var stigande räntor i USA och hökaktiga uttalanden från Federal Reserve.

Danske Bank framhåller att de stigande räntorna huvudsakligen har drabbat teknikjättarna, med kraftiga kursnedgångar som följd. Samtidigt fortsätter USA:s ekonomi att gå som tåget och någon lågkonjunktur syns inte på horisonten.

“Det avspeglas också på aktiemarknaden, där cykliska bolag har stått emot turbulensen relativt väl. Hade det varit konjunkturoro som tyngt börserna så hade cykliskt gått svagare. Detta talar för att nedgången på marknaden snarare kan ses som en möjlighet att öka exponeringen mot aktier för den som har pengar på sidlinjen”, skriver banken.

Övervikten i aktier behålls.

“Så länge de ljusare utsikterna för världsekonomin består ser vi inget skäl till att minska risken i portföljen, särskilt inte för långsiktiga investerare”, skriver Danske Bank.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG