Därför rusar AIG

New York-börserna noterade små förändringar under den inledande handeln under veckans första handelsdag.

Vid klockan 16.10 var Dow Jones Industrial oförändrad på 10.565. S&P 500 var oförändrad på 1.139 medan Nasdaq Composite ökade 0,1 procent på 2.329.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 158 miljoner aktier, medan den var 398 miljoner aktier på Nasdaq.

AIGklättrade 5,1 procent efter att bolaget bekräftat rykten om att Metlife köper Alico för cirka 15,5 miljarder dollar.

– Det faktum att AIG börjar komma på fötter är goda nyheter. Förra veckans ekonomiska statistik var uppmuntrande och som vi börjar denna vecka, finns det inget som kan spåra ur den positiva tongången, sade Hugh Johnson, chefsinvesterare på Johnson Illington.

I fredags fick börserna stöd av att sysselsättningsrapporten, en av de mest marknadspåverkande rapporterna i den ekonomiska statistiken, kom in bättre än väntat och visade att nedgången i sysselsättningen i februari till stor del förklarades av väderfaktorer. Framöver spår investerare att det kommer att ske en positiv trend i sysselsättningsutvecklingen.

Hewlett-Packardgick mot strömmen i tekniksektorn och tappade 0,2 procent. Bolaget reviderade ned sin resultatprognos på grund av utfallet från en rättsprocess kring Electronic Data Systems, som Hewlett-Packard förvärvade 2008.

McDonaldsvar vinnare inom Dow Jones med en uppgång om 2,0 procent, efter att bolaget rapporterade att den globala butiksförsäljningen steg med 4,8 procent i februari, vilket var mer än vad analytikerna hade räknat med.

Oron kring Grekland har dämpats ytterligare något sedan den franske presidenten Nicolas Sarkozy efter ett möte med Greklands premiärminister Giorgos Papandreou i helgen sagt att euroländerna står beredda att hjälpa Grekland om det skulle visa sig nödvändigt.

I Kina indikerade landets centralbankschef, Zhou Xiochuan, att Kina kommer att reformera sin valuta, yuanen, men att det kommer att ske på lång sikt. Han sade att ”vi måste vara väldigt försiktiga med tajmingen och normaliseringen och det inkluderar policyn för renminbins växelkurs”.

På obligationsmarknaden var den tioåriga räntan upp 3 punkter på 3,71 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.