Deutsche Banks två fordonsfavoriter

Deutsche Bank har Volvo och Traton, där Scania ingår, som top picks inom fordonssektorn, enligt en ny analys.

Företagen prioriteras när 2020 väntas bli ett år med lägre försäljning både i Europa och USA. Det är första gången som båda marknaderna viker samtidigt sedan finanskrisen, uppger Deutsche Bank.

Detta alarmerar dock inte då nedgången väntas sänka försäljningen till en mer hälsosam nivå i Europa och strax över tioårssnittet i Nordamerika, skriver banken. Vidare påpekas det att fordonsbolagen redan reagerat på en lägre efterfrågan under andra halvåret 2019 och anpassat produktionen utefter den nya situationen.

Deutsche Bank bedömer också att eftermarknaden väntas motverka en del av volymtappet efter de tidigare årens starka försäljning.

Nedgången på de två omnämnda marknaderna väntas inte heller bli långvarig. Den har aldrig pågått längre än ett år, med undantag för finanskrisen, och i USA håller beställningarna redan på att stabiliseras, skriver banken.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.