Dryga böter hotar Verisure och Sector Alarm

Säkerhetsbolagen Verisure och Sector Alarm hotas av höga böter från Konkurransetilsynet i Norge. Bolagen anklagas för olagligt samarbete vid försäljning av bostadslarm, skriver Dagens Næringsliv.

Verisure och Sector Alarm riskerar böter på 784 respektive 424 miljoner norska kronor, uppger den norska myndigheten i ett pressmeddelande på måndagen. Enligt Konkurransetilsynet ska bolagen från 2011 till 2017 ha samarbetat genom att avstå från att sälja till varandras kunder i Norge.

De föreslagna böterna är de näst högsta myndigheten någonsin har delat ut – bara boten till Telenor för konkurrensbrott år 2018 är större.

Verisures presschef Glenn Støldal säger i en kommentar enligt Dagens Næringsliv att bolaget är “besviket” över myndighetens slutsatser och att man själv anser sig ha följt alla gällande lagar och regler.

Sector Alarm är en nordisk säkerhetskoncern grundad 1995 som kontrolleras av Jørgen Dahl. Verisure är konsumentdelen av Securitas Direct, som knoppades av från Securitas 2006.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här