Efter nedskärningarna – Netflix ska satsa på storfilmer

Streamingtjänsten Netflix planerar att ändra sin filmproduktionsstrategi till att göra färre, större och bättre filmer. Det rapporterar The Hollywood Reporter med hänvisning till flera källor.
Efter nedskärningarna – Netflix ska satsa på storfilmer - netflix-affarsvarlden-700_binary_6864122.png

Ändringen beror på den överraskande förlusten av 200 000 abonnenter i första kvartalet. Detta har återspeglats i Netflix-aktie som backat 44 procent sedan rapporten den 19 april. Det har också stukat moralen inom bolaget som uppges vara på samma nivå som aktien, sade en chef halvt på skämt till sajten.

För att nu åter komma på fötter planerar Netflix, förutom redan aviserade nedskärningar, att satsa mer på blockbusters. En källa uppgav att detta inte innebär att mindre filmer försvinner men att de som görs kommer att vara mer nischade och riktade mot en mer passionerad publik.

I samband med Netflix senaste rapportsamtal pekade vd Ted Sarandos på storfilmer som Gray Man och Knives Out 2 som ett sätt att driva abonnenttillväxten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG