Eli Lilly lyckades i delar av Chrons-studie

Amerikanska läkemedelsbolaget Eli Lilly uppfyllde ett primärt effektmål samt flera sekundära i en fas 3-studie med mirikizumab hos patienter med Chrons sjukdom.
Eli Lilly lyckades i delar av Chrons-studie - eli lilly

Av de patienter som fick mirikizumab uppnådde 54,1 procent klinisk remission vid vecka 52, jämfört med 19,6 procent av de patienter som fick placebo. P-värdet var mindre än <0,000001 och var således mycket statistiskt signifikant. Ett p-värde understigande 0,05 anses vara statistiskt signifikant.

Det andra primära effektmålet avseende endoskopisk respons nåddes dock inte med statistisk signifikans, även om resultaten med mirikizumab var numeriskt högre.

Frekvensen av allvarliga biverkningar var högre för placebo än för mirikizumab.

Eli Lilly avser att ansöka om godkännande för att göra läkemedlet globalt tillgänglig 2024 för behandling av Chrons. Läkemedlet är sedan tidigare godkänt för behandling av ulcerös kolit i Japan, Tyskland, Storbritannien och Kanada.

Aktien stiger 0,5% i den amerikanska förhandeln.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets