Elliott miljardhandlar i AT&T – aktien rusar

Elliott har förvärvat aktier för 3,2 miljarder dollar i AT&T, omkring 1,2 procent av bolaget, och uppger sig fästa hög tillit vid möjligheterna att vända det "djupt undervärderade" bolagets dalande börsresa.

Den amerikanska aktivistfonden Elliott uppmanar i ett brev till telekom- och mediabolaget AT&T till omstruktureringar i portföljen. Elliott vill bland annat se att AT&T säljer av bolagsdelar som inte anses vara inom kärnverksamheten.

AT&T har en ”unik kombination av historisk underprestation, dämpad värdering, välpositionerad portfölj och klar riktning”, skriver Elliott.

Elliott kritiserar AT&T för svagt arbete inom bolagsuppköp, med affärerna med Time Warner, Directv och försöket att köpa upp T-Mobile, som slutade i en kostsam skuldinlösen för bolaget när amerikanska staten satte stopp.

Aktivistfondens plan rekommenderar ökat strategiskt fokus, förbättrad effektivitet, ett formellt ramverk för kapitalallokering och förbättringar av ledarskapet.

Om AT&T genomgår de förändringar som Elliott förespråkar kan värden som borgar för en aktiekurs över 60 dollar lösgöras, vilket skulle innebära en aktieuppgång på 65 procent mot utgången av 2021, skriver aktivistfonden

AT&T:s aktie steg 9 procent i den amerikanska förhandeln.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.