Enlabs åker på böter i Storbritannien

First North-bolaget Enlabs meddelar att spelkommissionen i Storbritannien, UKGC, har beslutat om böter på 230.972 pund till Enlabs efter genomförd revision avseende interna kontroller i koncernbolaget Bestbet under 2017.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var i november 2016 som Enlabs förvärvade Bestbet, som i sin verksamhet hade spellicens i Storbritannien. Under 2017 utförde UKGC en revision av interna kontroller i Bestbet som pekade på organisatoriska brister i hanteringen av de regler som gäller för licenshavare i Storbritannien.

“Enlabs agerade genom att omgående stänga verksamheten i Storbritannien efter att bristerna blivit kända. Ingen verksamhet har sedan dess bedrivits under den brittiska licensen och således har inga intäkter från Storbritannien rapporterats sedan mars 2018. Nedstängningen hade ingen väsentlig påverkan på Enlabs, eftersom omsättningen från Storbritannien var mycket ringa”, skriver Enlabs i pressmeddelandet.

Enlabs har kommit fram till att det inte är affärsmässigt försvarbart att vara fortsatt licensierad i Storbritannien, och därför beslutat återkalla spellicensen.

“Vi har inte drivit verksamhet i Storbritannien sedan den 3 mars 2018. Vi såg ingen affärsmässig påverkan när vi stängde ned, och ser inte en kommersiell potential i att återuppta verksamheten. Beslutet är dessutom kostnadsbesparande. Förvärvet av Bestbet Ltd gav oss viktiga tillgångar i form av varumärken som Bestpoker, Bestbet och Bestcasino, varav de två sistnämnda sedan början av innevarande år drivs som affiliatesidor inom vårt affärsområde Media. Sammantaget var det ett bra och viktigt förvärv vi gjorde”, kommenterar Enlabs vd Robert Andersson.

Enlabs har i bokslutet för 2018 inte bedömt det som troligt att UKGC skulle besluta om böter och någon avsättning har därför inte redovisats. Bötesbeloppet på 230.972 pund kommer därför att påverka resultatet för 2019 års andra kvartal negativt.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.