Equinor reviderar ned reserver vid Mariner-fältet

Norska oljejätten Equinor har reviderat ned sitt estimat för totala utvinnbara reserver vid Mariner-fältet till 180 miljoner fat olja, från tidigare 275 miljoner. Det framgår av ett pressmeddelande.
Equinor reviderar ned reserver vid Mariner-fältet - equinor-900
Foto: Carina Johansen /TT
Det leder till en nedskrivning på cirka 1,7 miljarder dollar som kommer tynga Equinors rörelseresultat.

Mariner-fältet inledde sin produktion under 2019 och Equinor är fältets operatör med en ägarandel på 65,11%. Bakom den uppdaterade estimerade totala utvinningen ligger bland annat ny tolkning av seismisk data.

”Vi arbetar nära våra partners i Mariner-licensen för att hitta möjligheter till att öka utvinningen och produktionen. Som planerat kommer vi att fortsätta att borra produktionsbrunnar för att säkra kassaflödet från fältet”, kommenterar Al Cook, Equinors chef över utforskning och produktion internationellt.

Equinors resultat för det fjärde kvartalet offentliggörs den 9 februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets