Erik Penser överviktade mot aktier – ser fortsatt svag krona framöver

Enligt data är marknaden överens om att USA:s konjunktur är på väg att ta fart och under veckan spås BNP-tillväxten i landet komma in över 2,5 procent. Detta samtidigt som man förväntar sig att Europa är på väg in i en recession. Det skriver Jonas Thulin, chef för kapitalförvaltningen vid Erik Penser Bank, i sitt veckovisa marknadsbrev.
Erik Pensers Jonas Thulin.
Jonas Thulin. Foto: Tobias Ohls

Kapitalförvaltningschefen menar att inflationen toppat i flera länder, inklusive Kina, Brasilien och USA. Däremot inte i eurozonen eller Sverige. Thulin tror att aktiemarknaden successivt kommer att komma ikapp räntemarknaden under fjärde kvartalet.

”Det ger föga överraskande att vi också står fast vid att rapportsäsongen som just nu pågår kommer ge positiva överraskningar och vi noterar att världen som helhet just nu levererar en rapportflora som är den bästa sedan andra kvartalet 2020 (sett till vinsttillväxt)”, skriver Thulin.

Erik Penser Bank är överviktade aktier och ser samtidigt en fortsatt svag krona framöver.

”Det som fångat vårt intresse de senaste veckorna är det faktum att marknaden blivit mycket mer optimistisk i termer av sentiment, positionering, att belåna sig för att ta positioner, att institutioner köper igen, att säljtrycket blev klart utmattat rent statistiskt sett, att den upplevda risken i börsen inte spred sig under september till de större marknaderna (valuta, räntor osv), att rent flödesmässigt vill marknaden köpa mer än vad den vill sälja, att vinst revideringarna har bottnat ur och att ekonomisk data överraskar positivt igen (där vi är investerade)”, avslutar Jonas Thulin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco