Familjen Persson köper aktier i H&M för 1,4 miljarder

Familjen Persson köper aktier i H&M för cirka 1,38 miljarder kronor.
Familjen Persson köper aktier i H&M för 1,4 miljarder -
H&M-familjen med Stefan Persson i spetsen tankar aktier.

Familjen Perssons ägarbolag Ramsbury Invest har den 27 januari till 1 februari köpt 10,9 miljoner B-aktier i klädbolaget H&M där familjen är huvudägare. Aktierna köptes till ett genomsnittspris på 126,57 kronor per aktie, en affär på cirka 1,38 miljarder kronor.

Affären gjordes på Nasdaq Stockholm samt utanför handelsplats. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Persson-familjen verkar därmed ha en lika positiv syn på H&M-aktien som Affärsvärldens analysredaktion. Afv satte köp på klädjättens aktie i samband med rapportsläppet förra veckan. Du hittar analysen här.

H&M:s vinst rasade 87% i fjärde kvartalet. Affärsvärlden intervjuade VD Helena Helmersson förra veckan och då höll fast vid bolagets mål för tillväxt och lönsamhet.

Fler kunder bryr sig om hållbart mode, men att det måste vara prisvärt”, sa hon då.

Vill du veta hur det går för H&M och de andra bolagen på Stockholmsbörsen så hittar du det alltid på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Texten uppdateras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.