Fortum investerar stort i återvinning av elbilsbatterier

Finländska energibolaget Fortum har beslutat om en investering på cirka 24 miljoner euro, motsvarande nästan en kvarts miljard kronor, för utökad kapacitet för återvinning av elbilsbatterier. Det framgår av ett pressmeddelande.
Fortum investerar stort i återvinning av elbilsbatterier - fortum-affarsvarldne-700_binary_6874065.png
”Att återvinna de restmaterial som uppstår i alla delar av kedjan är en viktig del av elbilsbatteriernas ekosystem och med denna investering kan vi erbjuda både en kapacitet och en återvinningsgrad som är ledande i Europa”, säger Bóas Jónsson, Project leader Commercial Battery Sales, för Fortum Recycling & Waste i Sverige.

Investeringen innebär att en anläggning för hydrometallisk återvinning ska byggas i finska Harjavalta, där Fortum redan har en anläggning i drift.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.