Handelsoptimism gav rekord på Wall Street

Börserna i New York handlades i en stigande trend på torsdagen i spåren av nytänd handelsoptimism.
Handelsoptimism gav rekord på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Källor uppgav för Bloomberg News på torsdagskvällen att USA och Kina är överens om villkoren i ett “fas ett-avtal”. Avtalet ska nu undertecknas av president Donald Trump, som tidigare på torsdagen hade skrivit på Twitter att ett “stort avtal” var nära förestående.

Två av tre index lyfte till rekordnivåer, för att sedan falla tillbaka något.

Dow Jones storbolagsindex var vid stängning upp 0,8 procent till 28.132. Det bredare S&P 500 stärktes 0,9 procent till 3.169. Nasdaqs kompositindex adderade 0,7 procent till 8.717.

Sektorvis steg finans 2 procent medan fastighetsbolag tappade 1,5 procent.

Bland enskilda aktier föll Boeing 1,1 procent. Bolaget har skjutit upp planerna på en rekordproduktion om 57 stycken 737-flygplan per månad, rapporterade Reuters med hänvisning till källor.

Delta Air Lines gick upp nära 3 procent. Flygbolaget räknar med att trenden fortsätter 2020, var budskapet inför torsdagens investerardag där bolaget också levererade vinst- och försäljningsprognoser som överträffade konsensusestimaten.

Sportklädesbolaget Lululemon, som är mest känt för sina yogakläder, sänkte på onsdagen prognoserna för det fjärde kvartalet samtidigt som kvartalsrapporten för tredje kvartalet visade försäljningstillväxt. Aktien var ned 3,7 procent.

Aktien i fitnessbolaget Peloton fortsatte nedåt med 3,7 procent till 30:85 dollar per aktie. Aktien har de senaste dagarna straffats efter att Andrew Left, grundare av blankarfirman Citron Research, sagt att aktien kan falla till 5 dollar, enligt CNBC.

Amerikansk statistik visade att producentpriserna i USA var oförändrade i november. Analytikerna hade räknat med att priserna skulle ha stigit 0,2 procent, enligt Bloomberg News.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 11 punkter till 1,89 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience