Handelsstopp i Inhalation Sciences

Handeln i Inhalation Sciences stoppades strax efter börsens öppning på fredagen.

Inhalation Sciences, som utvecklar avancerade laboratoriesystem, har levererat en order på ett nytt Preciseinhale-system från befintlig kund i Asien. Ordervärdet ligger på 1,5 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

När orderna offentliggjordes i maj låg ordervärdet på 1,6 miljoner kronor. Differensen i ordervärdena hänför sig till valutakursförändring.

”Med denna försäljning, landar vi på 6,8 miljoner kronor till och med oktober 2019 och det är en ökning med 209 procent jämfört med samma period 2018”, säger Inhalation Sciences nya vd Manoush Masarrat som en kommentar till pressmeddelandet.

Ännu återstår dock en bit till en fördubblad helårsomsättning 2019 jämfört med 2018 som den tidigare vd:n Lena Heffler, i samband med en presentation i juni, uppgav att Inhalation Sciences siktade på.

Under 2018 hade Inhalation Sciences en nettoomsättning på 5,4 miljoner kronor. Därmed skulle en fördubbling innebära en helårsförsäljning för 2019 på åtminstone 10,8 miljoner kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.