Hanza tar in 147 miljoner i emission till 10% rabatt

Kontraktstillverkaren Hanzas riktade emission blev kraftigt övertecknad. Det innebär att bolaget tillförs cirka 147 miljoner kronor före transaktionskostnader, enligt ett pressmeddelande.
Hanza tar in 147 miljoner i emission till 10% rabatt - hanza-affarsvarlden-700_binary_6864753.png
Foto: Hanza

Emissionen omfattade 3,5 miljoner aktier till teckningskursen 42 kronor per aktie. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på cirka 9,7%  jämfört med onsdagens stängningskurs.

Emissionen tecknades av svenska och internationella institutionella investerare, däribland Cicero Fonder, Fondita, Lupus Alpha och Origo Fonder. Även styrelseledamoten Gerald Engströms bolag Färna Invest medverkade och tilldelades 250 000 aktier.

Utspädningen från emissionen är cirka 8,9% i antalet aktier i Hanza.

Bolaget avser att använda emissionslikviden till att snabbt höja kapaciteten i sina befintliga tillverkningsanläggningar i Sverige, Estland och Centraleuropa, med utökad produktionsyta och maskinpark.

”Emissionen kommer att möjliggöra en snabb och kostnadseffektiv expansion för att möta en fortsatt hög efterfrågan och ger vår nyligen lanserade strategi, HANZA 2025, en flygande start”, säger VD Erik Stenfors.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG