Jordanes ansöker om notering på Oslobörsen

Norska Jordanes, som bland annat äger Peppes Pizza och har disitributionsrätterna för Starbucks och TGI Fridays i Norge, ansöker nu om notering på Oslobörsens huvudlista.
Jordanes ansöker om notering på Oslobörsen - peppes Jordanes
Foto: Peppes Pizza

Varumärkeskoncernen Jordanes har en portfölj av konsumentbolag inom fyra sektorer:

Branded Foods står för den största delen av koncernens intäkter, med varumärken som Synnøve, Sørlandschips och Peppes Pizza.

Casual Dining har restaurangkoncept som Peppes Pizza, Starbucks och Backstube.

Fitness & Beauty har fokus på varumärken som Bodylab och Camilla Pihl Cosmetics.

Segmentet med internationella varumärken innefattar bland annat Reckitt, Semper, Johnson & Johnson och Vitamin Well.

Koncernen har över 2 700 anställda och nio produktionsanläggningar i Skandinavien. Merparten av koncernens intäkter, cirka 80% kommer från Norge.

Huvudägare är Jan Bodd, medgrundare, Stig Sunde, medgrundare, Karl Kristian Sunde, Cubera och Umoe.

Börsnoteringen förväntas omfatta ett erbjudande av nya aktier i bolaget för att få in bruttointäkter på cirka 1 500 miljoner NOK, tillsammans med ett potentiellt begränsat sekundärt erbjudande från vissa befintliga aktieägare för att återbetala vissa personliga lån och skatter.

Erbjudandet förväntas bestå av en riktad emission till institutionella och professionella investerare i Norge och internationellt, samt ett offentligt erbjudande till investerare i Norge, Sverige, Danmark och Finland.

Nettointäkterna från försäljningen av nya aktier ska användas för att stärka koncernens balansräkning för ökad flexibilitet och för att accelerera strategiska tillväxtmöjligheter, skriver bolaget.

”Detta är en spännande milstolpe för vårt företag. Vi etablerade Jordanes 2007 med ambitionen att skapa en skandinavisk konsumentmästare. Efter börsnoteringen kommer företaget att vara väl positionerat för framtida tillväxt, vilket vi tror kommer att gynna våra aktieägare, anställda och kunder”, säger Jan Bodd, VD och medgrundare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Moberg Pharma