Intresset för fasträntekonton ökar – så mycket ger storbankerna

Turbulens i ekonomin och omvärlden får fler att vända sig till sparkonton med fast ränta, rapporterar SR.
Intresset för fasträntekonton ökar – så mycket ger storbankerna - Inlåningsräntor

Enligt Sveriges Radio har intresset för sparkonton ökat i och med att storbankerna höjt sina sparräntor. Särskilt fasta sparräntor är populära i en tid som präglas av inflation, höjda räntor, och oro på börsen.

Här är de fasta räntorna på olika sparkonton hos några svenska banker:

Skandia och Carnegie har i detta läge inga fasta räntor på sina sparkonton, enligt jämförelsesajten Compricer.

Afv skrev förra veckan om att storbankernas sparräntor i många fall halkat efter Riksbankens styrränta. Sedan årsskiftet har riksbanksräntan höjts från noll till 0,75%.

I början av juli skrev skrev Afv även att sparräntorna hos flera storbanker fortfarande var noll, fastän bolåneräntorna höjts på flera håll.

”Vi har ett konkurrenskraftigt erbjudande idag och vår ambition är att vara långsiktigt konkurrenskraftiga både vad gäller våra in- och utlåningserbjudanden”, sade Anna Possne, chef för produkt och erbjudande på Handelsbanken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco