Italien: Lovar följa EU:s underskottsregler

Italiens premiärminister, Matteo Renzi, ska inte följa Frankrikes exempel och bryta mot EU:s underskottsregler.

Han lovar istället att man kommer att följa reglerna och leverera budgetutfall som respekterar underskottstaket på tre procent. Det framgår av en intervju med Financial Times.

Renzi ger dock stöd för att Frankrike har rätt att vidta åtgärder i syfte att förbättra de ekonomiska utsikterna.

Kommentarerna följer efter att Italiens regering sänkt tillväxtprognosen för 2014 till +0,3 procent. Under 2015 bedöms nivån öka marginellt till +0,6 procent. De svagare prognoserna har belyst behovet av att fortsätta med strukturella reformer som anses vara kritiska för att förbättra den ekonomiska utvecklingen.

Premiärministern insisterar att många av hans reformplaner är på rätt väg att slutföras, eller vara i slutskedet, i april nästa år trots oro för att de kan bromsas ned eller sänkas av parlamentet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG