C-Rad och Elekta vinner italiensk upphandling

Medicinteknikbolaget C-Rads distributör Tecnosan har vunnit en upphandling i Italien, vilket kan ge en order på 45 miljoner kronor. Elekta har också valts ut leverera linjäracceleratorer till ett värde av cirka 50 miljoner euro till Italiens nationella hälsovård.
C-Rad och Elekta vinner italiensk upphandling - catalyst-plus-hd
C-Rads takhängda positioneringsprodukter Catalyst+ som används tillsammans med linacs från Elekta och Varian Medical Systems.

I en upphandling av positioneringstekning i Italien har C-RAD-distributören Tecnosan SRL placerat sig först i tilldelningen av SGRT- och trea i tilldelningen av teknik för andningsstyrning.

Förutsatt att inget överklagande lämnas in, förväntas C-RAD få en order från Tecnosan på 45 miljoner kronor. Leverans och installation förväntas påbörjas under våren 2023.

Strålteknikbolaget Elekta meddelar samtidigt att man har valts ut att leverera 37 Versa HD linjäracceleratorer (linacs) om ett totalt värde av cirka 50 miljoner euro till Servizio Sanitario Nazionale, Italiens nationella hälsovård. Det motsvarar 60% av linac-upphandlingen.

”Jag ser detta som ett tydligt åtagande från Europa i allmänhet, och Italien i synnerhet, att investera i människors hälsa och ge hopp om avancerad cancervård. Vår Versa HD linac, den typ som ska levereras till Italien, utnyttjar de senaste framstegen inom teknik för att möjliggöra sofistikerade metoder för att behandla några av de vanligaste cancerformerna i regionen”, säger Gustaf Salford, Elektas VD och koncernchef.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.