Jeff Bezos köper Geffens lyxfastighet i rekordaffär

E-handelsjätten Amazons grundare och vd Jeff Bezos har köpt Warner Estate i Los Angeles av mediemogulen David Geffen för totalt 165 miljoner dollar. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor.

Affären innebär ett nytt rekord för Los Angeles. Det tidigare rekordet hade Lachlan Murdoch som betalade cirka 150 miljoner dollar för Chartwell, en fastighet i Bel-Air som bland annat förekommit i ”The Beverly Hillbillies.”

Bezos nyinköpta fastighet byggdes på 1930-talet åt Warners dåvarande chef Jack Warner. Fastigheten har bland annat en egen golfbana med nio hål. Geffen köpte den gigantiska egendomen 1990 och betalade då rekordpriset 47,5 miljoner dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.