Justitiedepartementet börjar utreda Nikola

USA:s justitiedepartement har också börjat utreda elfordonstillverkaren Nikola om huruvida de tekniska framgångarna överdrivits. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.
SEC
Foto: Andrew Harnik/TT
Departementet jobbar utifrån Manhattan-kontoret och ihop med amerikanska finansinspektionen, SEC, sade källorna.

Enligt insynspersonerna är utredningen fokuserad mot utvecklingen av viktig teknik och om Nikola vilselett investerare kring framgångarna av denna.

Nikola, som varit noterat sedan i juni, offentliggjorde i förra veckan ett stort samarbete med General Motors. Förutom att biljätten blir storägare i Nikola kommer man från och med 2022 att börja tillverka bolagets pickup Badger. Detta fick Nikola-aktien att rusa men bara två dager senare kom kallduschen när blankaren Hindenburg Research släppte en rapport där det hävdas att Nikola är ett bedrägeri.

Nikola har tillbakavisat Hindenburgs attack som opportunistisk och i syfte att manipulera marknaden.

Nikola ville till WSJ inte kommentera ifall justitiedepartementet hört av sig.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.