Nikolas grundare dömd för bedrägeri

Elfordonstillverkaren Nikolas grundare Trevor Milton har dömts för bedrägeri i USA. Den 40-årige före detta miljardären riskerar nu flera års fängelse för en serie lögner om lastbilar, skriver TT.
Nikola
Foto: Nikola

Trevor Milton har ljugit för bolagets investerare upprepade gånger, menade åklagaren Damien Williams. Ett av bevisen är en film där en Nikola-lastbil sett ut att köra längs en väg i öknen, men enligt åklagaren hade lastbilen rullats ned för en backe efter att ha bogserats upp.

Förutom marknadsbedrägeri döms Milton för två fall av så kallat post- och nätbedrägeri. Totalt uppgår maxstraffet för brotten 20 år i fängelse, men domstolen väntas inte gå så långt, skriver nyhetsbyrån. Den 27 januari kommer domstolen meddela vad straffet blir.

I nuläget cirkulerar Nikola-aktien vid 3 dollar – att jämföra med 94 dollar vid toppen under sommaren 2020. Under en period hade Nikola ett större börsvärde än Ford.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets