Kindred riskerar böter i Norge

Bettingbolaget Kindreds helägda dotterbolag i Norge, Trannel International, riskerar böter om cirka 1,2 miljoner norska kronor per dag "om det olagliga spelerbjudandet inte upphör". Det skriver norska motsvarigheten till spelinspektionen Lotteri- og Stiftelsesmyndigheten.
Kindred
Spelbolaget, som bland annat driver spelsajten Unibet, har inte tillstånd från norska myndigheter att erbjuda spel i Norge. Den 5 april 2019 fattade myndigheten ett beslut mot Trannel med föreläggande om att stoppa erbjudandet av spel i landet. Bolaget överklagade beslutet till Kulturdepartementet och Lotterinämnden, men fick inte bifall av någon av instanserna. Fristen för att rätta sig efter beslutet gick ut den 12 mars 2020 då överklagandeärendet avgjordes.

Medan Trannel väntade på handläggning av överklagan bad de Oslo tingsrätt att bedöma beslutets giltighet. Ärendet ska upp i tingsrätten i maj i år.

Dagsböterna slutar löpa när det totala beloppet når upp Trannels årliga bruttovinst, som den norska myndigheten har uppskattat till cirka 437 miljoner norska kronor.

”När ett spelbolag som verkar illegalt i Norge kan tjäna 437 miljoner norska kronor på sin illegala verksamhet inom ett år, är vi skyldiga det norska folket att göra vad vi kan för att stoppa den illegala verksamheten, kommenterar Atle Hamar”, VD för Lotteri- og Stiftelsesmyndigheten.

”Vi menar allvar med att det illegala spelutbudet ännu inte har upphört. Därför varnar det norska Lotteritilsynet för att vi nu kommer att fatta beslut om tvångsbot, om inte Trannel slutar erbjuda illegalt spel i Norge.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets