Klimator redovisar som väntat förlust

Mjukvarubolaget Klimator redovisar som väntat en förlust i det andra kvartalet. Fokus för nya vd:n är att skapa tillväxt.
Klimator redovisar som väntat förlust - skog-vag-900
Klimator verksamma inom vägklimatologi och utvecklar mjukvara som kan förutse vägväderförhållanden. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Omsättningen steg till 2,7 miljoner kronor (1,0).

Rörelseresultatet blev -6,6 miljoner kronor (-2,9). Resultatet efter skatt blev -6,6 miljoner kronor (-2,9). Resultat per aktie hamnade på -0,49 kronor (-0,29). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,3 miljoner kronor (0,9).

”Mitt uppdrag för Klimator är tydligt och det handlar om att skala upp bolaget och skapa tillväxt, vilket jag bedömer att det finns goda förutsättningar för med tanke på Klimators ledande position inom vägklimatologi samt de omfattande dialoger som sker med potentiella kunder och samarbetspartners”, skriver den nya VD:n Patrik Simson i rapporten.

Han avslutar sitt VD-ord.

”Klimator har under vår/sommar fortsatt med viktiga nyrekryteringar. Utöver mig själv har bolaget även rekryterat en ny ansvarig för internationell bearbetning inom vårt affärsområde Winter Maintenance samt flera rekryteringar till bolagets utvecklingsteam för att möta efterfrågan på våra tjänster.”

Klimator, Mkr Q2-2021 Q2-2020 Förändring
Nettoomsättning 2,7 1,0 170,0%
Rörelseresultat -6,6 -2,9
Nettoresultat -6,6 -2,9
Resultat per aktie, kronor -0,49 -0,29
Kassaflöde från löpande verksamhet -4,3 0,9
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco