Kycklingraset slår mot Mats Qviberg-ägda Öresund

Scandi Standard backar rejält på börsen i dag efter sin vinstvarning. Det Mats Qviberg-ägda investmenbolaget Öresund är största ägare i Scandi Standard.
Mats Qviberg
Mats Qviberg och Öresund tyngs av Scandi Standard-raset. Foto: TT

Det var under måndagsmorgonen som Scandi Standard vinstvarnade och meddelade att de räknade med ebit-resultat på 30 miljoner kronor i det tredje kvartalet.

Resultatet påverkades bland annat av prisökningar på många insatsvaror och personalbrist i Irland till följd av pandemin, enligt ett pressmeddelande.

”Det tredje kvartalet har varit utmanande på många sätt. Det är vår bedömning att de betydande prisökningarna på insatsvaror kommer att fortsätta i det fjärde kvartalet. Och trots att vi arbetar för att justera priset mot kund på motsvarande sätt förväntar vi oss fortsatt påverkan på intjäningsförmågan i det fjärde kvartalet”, säger Otto Drakenberg, tillförordnad vd Scandi Standard.

Under tredje kvartalet i fjol levererade Scandi Standard ett rörelseresultat på 116 miljoner kronor och ett justerat rörelseresultat på 147 miljoner, noterar Finwire och lägger till att hela rapporten släpps den 12 november.

Mats Qviberg-bolaget är största ägare

Bolagets aktie faller på nyheten. Vid lunchtid är den ner runt 9,4 % och 4,90 kronor.

Investmentbolaget Öresund – där Mats Qviberg är största ägare – äger 10,1 miljoner aktier i Scandi Standard. De är därmed kycklingbolagets största ägare.

Det betyder att Mats Qviberg och Öresund fått se värdet på innehavet i Scandi Standard minska med närmare 50 miljoner kronor på en förmiddag.

Länsförsäkringar Fonder ä näst största ägare i Scandi Standard, enligt Holdings.

Öresunds största nordiska innehav är annars Bilia.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco