Lagarde: Riskerna stiger

Chefen för internationella valutafonden IMF, Christine Lagarde, sade under fredagsmorgonen att hon fortfarande ser tillväxt även om de globala riskerna stiger.

Det uppgav hon under ett tal vid G20-mötet i Shanghai på fredagsmorgonen, enligt Bloomberg.

Bland riskerna nämns geopolitiska risker, kreditcykeln, kapitalutflöden samt fallande råvarupriser.

”Vi bedömer för närvarande sannolikheten för att sådana risker är något högre men vi ser fortsatt tillväxt”, kommenterade Lagarde.

Kina uppges genomgå en massiv förändring mot att fokusera på tjänster och konsumtion. IMF rekommenderar starkt att landet sätter ett tillväxtmål på 6-6,5 procent. Kinas regering uppgav tidigare i månaden att tillväxten väntas bli 6,5-7,0 procent i år.

Effekten från centralbankernas penningpolitik avtar samtidigt, enligt IMF-chefen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets