Liberalerna åter över spärren

Liberalerna återhämtar sig i opinionen efter partiledarbytet till Johan Pehrson. I senaste Aftonbladet/Demoskop ligger partiet nu över den viktiga 4-procentspärren till riksdagen. Det har inte hänt på två år, rapporterar Aftonbladet.
Liberalerna partiledare Johan Pehrson.
Liberalernas partiledare Johan Pehrson. Foto: Stefan Jerrevång/ TT

”Det är fantastiskt roligt, jag är tacksam för vad alla i mitt parti gör för att kämpa för friheten”, säger Liberalernas partiledare Johan Pehrson till kvällstidningen.

Det är andra undersökningen på kort tid som visar på ett stigande stöd för Liberalerna. Igår kom Novus undersökning där partiet också ökade sitt förtroende även om man låg under spärren.

Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna har nu 48,9% av stödet. Det är lägre än regeringen med stödpartier, men samtidigt ligger Miljöpartiet under spärren.

Parti Stöd, % Förändring
Socialdemokraterna 30,9 −0,3
Moderaterna 22,1 −0,8
Sverigedemokraterna 16,9 0
Vänsterpartiet 7,6 0,3
Centerpartiet 7,7 −0,2
Kristdemokraterna 5,7 −0,7
Miljöpartiet 3,9 0,9
Liberalerna 4,2 1,3
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.