Mercedes-Benz säljer aktierna i Rysslands största lastbilstillverkare

Tyska fordonskoncernen Mercedes-Benz Group har sålt sina 15 procent i Rysslands största lastbilstillverkare Kamaz, enligt ett uttalande.
Mercedes-Benz säljer aktierna i Rysslands största lastbilstillverkare - Russia Putin Kamaz
Bild från 2019 när Vladimir Putin besökte Kamaz fabrik. (Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Det rapporterar Reuters.

Mercedes-Benz övertog i september 2021 innehavet från Daimler Truck, och hade planer att lämna tillbaka det efter att Daimler Truck knoppats av till börsen i december 2021. Men så blev aldrig fallet. Mercedes-Benz lämnades kvar med posten, medan Daimler Truck skrev ner värdet på tillgångarna till noll i sin balansräkning. Aktierna var värda cirka 200 miljoner euro, motsvarande 2,3 miljarder kronor, enligt en inlämning i maj 2022.

Mercedes-Benz har nu sålt aktierna till en hemlig köpare. Affären genomfördes tidigare denna månad efter att man säkrat alla regulatoriska godkännanden.

Sedan Ryssland invaderade Ukraina i februari 2022 har västerländska bolag på löpande band börja sälja av ryska tillgångar för att inte bli omfattade av västerländska sanktioner.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco