Moberg Pharma stämplar om C-aktier till stamaktier

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma omvandlar C-aktier till stamaktier för säkerställande av bolagets åtaganden enligt incitamentsprogram. Det framgår av ett pressmeddelande.
Moberg Pharma
Styrelsen har beslutat att utnyttja emissionsbemyndigandet för ovan angivna syfte genom att emittera 1 125 000 C-aktier till Nordea Bank. Emissionen skall ske till en kurs som motsvarar aktiens kvotvärde vid tidpunkten för den riktade emissionen och ska tecknas under tiden 8 juni – 31 augusti 2022, med rätt för styrelsen att förlänga teckningstiden. Därefter kommer aktierna att återköpas föra samma pris. Dessa aktier kommer sedan att omvandlas till stamaktier.
Moberg Pharma har dessutom beslutat om en riktad emission på 536 952 stamaktier till garanterna i företrädesemissionen som slutfördes förra månaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen görs för att en del av garanterna valt att erhålla garantiersättningen i form av nyemitterade aktier framför kontanter.

Teckningskursen är densamma som i företrädesemissionen, det vill säga på 2,30 kronor per stamaktie. Betalning sker genom kvittning av fordran.

Utspädningen från emissionen till garanterna är på cirka 0,53% av de utestående aktierna efter företrädesemissionen och en till emission av 1,125 miljoner C-aktier inom ramen för det långsiktiga incitamentsprogrammet 2022.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.