Mobius: Hög tid för börsflykt från New York

Den legendariske tillväxtmarknadsgurun Mark Mobius anser att det är dags att lämna den amerikanska aktiemarknaden för mer attraktiva börser, rapporterar CNBC.

Mark Mobius, ordförande för Templeton Emerging Markets Group, varnar för att den amerikanska ekonomin börjar svikta.

– Resultaten lär inte bli så bra som folk förväntar sig eftersom bolagen har en hel del motvind, säger han till CNBC.

Mark Mobius hävdar att Obama-administrationen ”avskyr” banker och därför kan de inte ge företagen det kapitalstöd som de behöver för att växa. Som ett resultat av detta har amerikanska företag i stället gjort återköp av aktier i det egna bolaget.

– Detta gör inte mycket för resultaten, så expansionen finns inte riktigt där förutom i it-sektorn, säger han till CNBC.

Enligt Mark Mobius bör investerare i stället vända blickarna mot Asien. Han förespråkar bland annat Kina, Indonesien, Thailand och Taiwan, vilka enligt Mobius kan profitera på en framtida räntehöjning från Federal Reserve.

– Kina är nummer ett, säger han och pekar på den gränsöverskridande börshandeln mellan Hong Kong och Kina som godkändes i slutet av 2014.

– Detta har lett till en helt ny era eftersom det öppnar upp för investeringar i attraktiva A-aktier som tidigare var oåtkomliga för oss.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets