Nedåt på Asienbörserna

Efter att under natten ha handlats oregelbundet var börserna i Asien ned på bred front på fredagsmorgonen.

Statistik avseende nyanmälda arbetslösa i USA presenterades under torsdagen och summerades till cirka 6,6 miljoner personer vilket satt viss prägel på sentimentet.

En privat undersökning som släpptes på fredagen visade en än mer fallande kinesisk tjänstesektor för perioden mars. Caixin/Markit Services (PMI) för månaden låg på 43 efter tidigare rekordlåga nivåer om 26,5 i februari, rapporterar CNBC med hänvisning till Reuters.

“Förbättringstakten är mycket, mycket långsammare än avmattningstakten i januari och februari och Kina har troligen endast komma tillbaka till en 75-procentig kapacitet”, sade chefsekonomen på ANZ, Richard Yetsenga, till CNBC.

På Fastlandskina var Shanghaibörsen ned 0,6 procent medan Shenzenbörsen retirerade 0,4 procent. Fastighetsbolag gick överlag något sämre där Sun Hung Kai Properties var ned omkring 1,5 procent. Bolag verksamma inom försäkring och teknik pressades mellan 1 till 2 procent. Internetkonglomeratet Tencent var ned 1,6 procent.

Hongkongs Hang Seng-index var ned 0,8 procent.

I Japan halkade Nikkei 225-indexet ned 0,6 procent, medan Japanska Yenen var ned något mot dollarn.

Sydkoreanska Kospi noterade en nedgång på 0,7 procent.

Den råvarutunga börsen S&P/ASX 200 i Australien handlades ned 1,7 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.