Nedgångar på Asienbörserna efter IMF-prognos

Asienbörserna orkade inte följa efter USA uppåt på onsdagen. Flera av de ledande indexen i regionen visade nedgångar.

IMF:s dystra prognos överskuggade tisdagens starka utveckling på Wall Street, där glädje över mindre svaga kinesiska handelsdata än väntat för mars kombinerat med hopp om att åtminstone delar av USA snart ska kunna lyfta på de stränga virusrestriktionerna bidrog till rejäla uppgångar.

Den internationella valutafonden IMF varnade för att coronakrisen mycket väl kan bli den värsta sedan krisen på 1930-talet och mycket värre än finanskrisen 2008-09. Enligt IMF kommer nedstängningen att leda till att global BNP krymper med 3 procent under 2020.

Vid 8-tiden hade Tokyobörsens Nikkei 225 och Hongkongs Hang Seng index sjunkit 0,4 procent vardera.

Kinas Shanghai Composite hade backat 0,3 procent.

Kinas centralbank tillförde 100 miljarder yuan till marknaden på onsdagen via sin ettåriga MLF-facilitet. Räntan sänktes samtidigt 20 punkter, till 2,95 procent. Analytiker noterar att sänkningen var den största någonsin för faciliteten, och räntenivån är nu också den lägsta någonsin.

Den sydkoreanska börsen var stängt då landet höll val till nationalförsamlingen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.