Nikola rasade efter WSJ-artikel om stoppade samtal med energibolag

Elfordonstillverkaren Nikola rasade med 25,8 procent under onsdagen på uppgifter från Wall Street Journal om att flera stora energibolag valt att pausa vidare samtal efter bedrägerianklagelser från blankarfirman Hindenburg Research.
Nikola rasade efter WSJ-artikel om stoppade samtal med energibolag - wall-street-700_binary_6989961.png
Bland annat gäller detta diskussionerna med energijätten BP kring vätgasstationer, vilket beskrivs som en stor motgång för Nikola.

Hindenburgs attack, där man anklagar Nikola för att ha vilselett investerare, har satt aktien under hård press och tvingat grundaren Trevor Milton att distansera sig från bolaget.

Samtidigt har Nikolas andra partners som General Motors och Bosch valt att fortsatt stå vid bolagets sida. Båda är investerade i Nikola och har styrelserepresentation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.