Nobinas resultat under förväntan – lämnar ingen utdelning

Bussoperatören Nobina redovisar ett resultat före skatt om 10 miljoner kronor för fjärde kvartalet, december till februari, i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 (23).
Nobina
Foto: Nobina

Analytiker snittestimat låg 19,3 miljoner kronor, enligt en sammanställning från Infront.

Ebita-resultatet minskade till 89 miljoner kronor för kvartalet (102). På denna punkt fanns ingen snittprognos från analytikerna.

Nettoomsättningen uppgick till 2.605 miljoner kronor (2.560), motsvarande en försäljningstillväxt på 1,7 procent.

Här hade analytikerna räknat med 2.624 miljoner kronor och 2,5 procent.

Ingen utdelning föreslås för 2019/2020.

”Den osäkerhet som föreligger kring de ekonomiska konsekvenserna av nuvarande situation har medfört att styrelsen beslutat rekommendera årsstämman att inte lämna någon utdelning för räkenskapsåret 2019/2020”, skriver bolagets vd Magnus Rosén i rapporten.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.