Nordea: Börsen har mer att ge – övervikta aktier

Börsen har mer att ge trots att det penningpolitiska stödet snart börjar minska, spår Nordea. Storbanken behåller sin övervikt av aktier. Det gör även Söderberg & Partners.
Börsen
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Börsen studsade tillbaka i oktober och flera index nådde rekordhöga nivåer. Nordea är fortsatt optimistiska i sin allokering för november månad. De tror att ”marknaden har mer att ge” och behåller därför sin övervikt i aktier i allokeringen.

”Penningpolitiken kommer stramas åt framöver, men åtstramningen kommer ske gradvis och marknaden får fortsatt stöd under kommande månader”, skriver storbanken i en uppdatering.

Den pågående rapportsäsongen talar för att vinstestimaten i marknaden är för låga, anser Nordea.

”Vi ser att den höga efterfrågan kommer hålla i sig under kommande kvartal och nästa år och ser att tillväxten kommer ligga över snittet för det senaste decenniet”, skriver banken.

Även Söderberg & Partner är positiva till börsen, i en månadsutblick för november. De behåller också sin övervikt av aktier.

”Just nu ser vi flera signaler som talar för en fortsatt stark aktiemarknad.  Även om den globala tillväxttakten börjar rulla över, befinner vi oss i ett starkt konjunkturellt läge”, skriver investeringsstrategen Marcus Tengvall.

Även om de båda aktörerna är positiva till börsen så finns det ju aktier som går ner också. Affärsvärlden listade under onsdagen de tio aktier som gått sämst under 2021. Den artikeln hittar du genom att klicka här.