Nordea: Detta talar för de svenska gamingbolagen

Fyra bolag ses gynnas av trenden.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Antalet Steam-spelare per dag har ökat den senaste tiden och ligger nästan 40 procent högre jämfört med samma period i fjol. Det talar för de svenska gamingbolagen, förmedlar Nordea Markets i en analys.

Antalet som spelar på Steam samtidigt (CCU) noterade sina högsta tillväxttakter under coronapandemin i början av april. Därefter har nivåerna sjunkit till runt 30 procent under sommaren, för att sedan närma sig 40 procent igen.

Generellt verkar aktiviteten vara högre på veckodagar, då hemmaarbete tillåter mer tid för att spela, vilket kan vara en trend som är här för att stanna.

Även om Nordea har räknat med en förhöjd aktivitetsnivå efter coronapandemin, har man inte bakat in en acceleration av aktiviteten under det tredje och fjärde kvartalet i estimaten.

Analyshuset bedömer att detta primärt kommer gynna Stillfront, MTG, Paradox och Embracer, då det högre spelarantalet leder till bättre försäljningssiffror. Nordea har köprekommendationer på alla dessa aktier utom Paradox som man inte täcker.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här