Norsk lax låg inte bakom coronautbrottet i Peking

Norsk lax låg inte bakom coronautbrottet på en matmarknad i Peking nyligen. Den slutsatsen har fisk- och sjömatsministern Odd Emil Ingebrigtsen och kinesiska ambassadören dragit, rapporterar Reuters.
Norsk lax låg inte bakom coronautbrottet i Peking - laxoding-700_binary_6954004.jpg
I går kväll skickade den norska sjömatsindustrin ett gemensamt brev till de kinesiska myndigheterna för att övertyga dem om att det inte finns någon anledning att frukta coronainfektion från norsk lax, skriver NRK.

Enligt livsmedelssäkerhetsmyndigheten gör transporttiden från Norge till Kina det osannolikt att sjömat från Norge innehåller livskraftigt virus när de når marknaden i Kina. Det är viktigt att påpeka att det inte finns någon indikation eller bevis på att detta någonsin har hänt, heter det i brevet.

Efter rapporten om smitta har lax i praktiken tagits bort från kinesiska marknaden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.