Norwegian-aktien rasar rejält på tisdagen

Flygbolaget Norwegian har rasat över 30% på tisdagen efter att fördelningen av aktier i senaste kapitalanskaffningen slutförts.
Norwegians koncernchef Jacob Schram.
Norwegians koncernchef Jacob Schram. Foto: Foto Terje Bendiksby/TT
Teckningskursen i företrädesemissionen var 6,26 norska kronor per aktie, vilket kan jämföras med aktuell kurs på 14,50 norska kronor efter dagens kursfall på 37%.

Under tisdagen har ett automatiskt stopp utlösts flera gånger, senast klockan 13.15 när aktien föll med 30% inom några sekunder. Den har tappat ytterligare ned till 36% under de små handelsfönster som existerat.

Oslobörsen har utlöst stoppen för att kunna undersöka ordrarna kopplade till kapitalanskaffningen.
Enligt börsen tittar man på reglerna kring blankning utan täckning eftersom det är relevant för Norwegian.

”Vi vill uppmuntra människor att ta en titt på dessa regler när de säljer aktier i företaget”, säger kommunikationsansvarig Kari Skancke Huse på Oslobörsen till E24.

Blankning utan täckning handlar om att investerare säljer värdepapper som de inte har vid försäljningstillfället men räknar med att få levererade senare. Eftersom det finns en risk att leveransen uteblir är denna metod olaglig i Norge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.